Patru rute turistice noi ar putea conecta ambele maluri ale rîului Nistru

Patru rute turistice noi ar putea conecta ambele maluri ale rîului Nistru

Patru rute turistice ar putea conecta Republica Moldova și Ucraina, promovînd turismul din bazinul rîului Nistru la nivel european, și nu numai.

Aceasta este principala concluzie a unei mese rotunde desfășurate pe 1 octombrie 2021, care a întrunit la Orhei peste 20 de reprezentanți ai asociațiilor de profil și operatorilor de turism din Republica Moldova și Ucraina.

Evenimentul, cu genericul „Turismul durabil ca forță motrice pentru dezvoltarea regională: experiența Republicii Moldova și a Ucrainei”, a fost organizat cu suportul Programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, care contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Fiecare din cele patru trasee noi are o tematică distinctă și va conecta Republica Moldova, inclusiv regiunea din stînga Nistrului și Ucraina.

Cetățile medievale: Soroca, Tighina și Hotin;

Vinăriile „Buchetul Moldovei” din localitățile Grădinița, Leuntea și Dubăsari – Muzeul Sticlei din Tîrnăuca – vinăria „Kvint” din Tiraspol – cramele din regiunea Odessa, Ucraina;

Turismul rural-ecologic: Orheiul Vechi, stațiunile din Criuleni de pe malul stîng al Nistrului și pensiunile din regiunea Odessa, Ucraina.

Locurile spirituale, cum ar fi mănăstirea de la Chițcani, mănăstirea „Marta și Maria” din Hagimus, catedrala Nașterii Domnului din Tiraspol și mănăstirea-cetate din Ismail, Ucraina.

Participanții la masa rotundă au semnat o rezoluție, care prevede angajamentul de a promova rutele comune.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/patru-rute-turistice-noi-ar-putea-conecta-ambele-maluri-ale-riului-nistru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *