Paul Dobrescu | Gazeta Oltului: ”Anul 2015 a fost pentru români un an „anormal””

Mai sunt puţine ore din anul 2015… ceea ce pentru unii înseamnă un „of” de adio, pentru alţii de regret, iar pentru cei mai mulţi, o mare grijă şi încătuşare pentru…2016.

 

Anul 2015 a fost pentru români un an „anormal”, din punct de vedere politic: cu arestări celebre, schimbări de guvern, de prim-ministru, de lideri politici… Un an în care politicienii şi-au cam dat în petic, mai ales parlamentarii… un an în care psd-ul a deraiat rău de tot, şi-a pierdut „locomotiva” şi este la un pas în a-şi pierde… identitatea. An în care UNPR este la un pas de sinucidere politică, PNL-ul este măcinat de lupte interne şi de neputinţa de a putea prelua puterea…

România, în 2015, a fost zguduită de mari cutremure, nu numai pe plan politic, dar şi economic, social… Seceta a fost devastatoare pentru agricultură, autostrăzile, abia inaugurate, au luat-o la vale! Miniştri, parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, primari de mari municipii au fost băgaţi în beciuri “domneşti”!

Sfârşitul de an a fost demenţial: victimele de la „Colectiv”, „invazia” musulmană, atentatele de la Paris sau „războiul ruso-turc” au creat o adevărată isterie mondială şi o teamă mai mare, că se apropie Apocalipsa. Judeţul Olt, indirect, a fost afectat de toate cele întâmplate: în Europa, în Orientul Apropiat sau în România.

Cel mai important eveniment local a fost acela legat de arestarea ministrului de finanţe al României, senatorul de Olt, slătineanul Darius Vâlcov. Timp de aproape o lună, acesta a ţinut capul de afiş în mass-media din România, fiind un subiect de interes şi pe plan internaţional. Alături de fostul primar al Slatinei, (ministru şi senator) au apărut în boxa acuzaţilor şi alţi olteni: primarul Slatinei, Mirel Prina şi alţi oameni de afaceri locali.

Slatina şi-a pierdut primarul, viceprimarul interimar, Mihaela Stana, fiind practic acum fără un om capabil să conducă mai departe investiţiile promovate anterior şi să ofere o perspectivă viabilă în anii care vor veni!. „Cutremurul” care a zguduit Judeţul Olt nu a rămas fără urmări şi pe plan economic, social, cultural sau politic…(Citiți continuarea… .)

Sursă: Paul Dobrescu – Gazeta Oltului – BUN RĂMAS, 2015…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *