Paul Stănescu: primar la al şaptelea mandat, 1.240 lei pensie

Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene trebuie să aibă pensii decente, nu neapărat pensii speciale, a explicat vicepremierul Paul Stănescu, într-o conferinţă de presă. El a dat exemple clare ale unor edili din Olt care au pensii foarte mici, după multe mandate în fruntea unor comune.

„Există într-o localitate din judeţul Olt un primar care a lucrat în primărie de la 18 ani, este la al şaptea mandat de primar şi are o pensie de 1.240 sau 1.270 de lei. Credeţi că e bine să aibă o asemenea pensie? Nu cred că e bine. Trebuie să găsim o soluţie pentru că aşa cum ştiţi primarii au indemnizaţie, primarii nu au spor de vechime, nu au niciun spor… Cred că primarii trebuie să aibă pensie decentă, asta cred în primul rând. (…) Cred că Parlamentul trebuie să decidă şi în ceea ce priveşte pensiile primarilor, nu ştiu dacă le putem numi speciale sau eu ştiu cum altcumva, dar cred că trebuie rezolvat şi acest lucru”, a declarat public vicepremierul.

1.600 lei pensie pentru un preşedinte de consiliu judeţean

Şi preşedinţii de consilii judeţene vor avea pensii mici, dacă formula de calcul nu se va schimba, avertizează Stănescu.
„Când am plecat la 59 de ani, după două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean ales uninominal şi până atunci am avut numai funcţii de conducere, am făcut o simulare. Vreau să ştiţi că pensia cu care eu plecam la 59 de ani era 1.580 de lei. Trebuie să fim realişti. Sigur că sunt multe categorii care sunt defavorizate, trebuie ca toată lumea să aibă venituri decente, asta e ideea şi asta vrea coaliţia de guvernare”, a mai precizat vicepremierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *