Pe străzile capitalei vor circula 10 autobuze noi

Pe străzile capitalei vor circula 10 autobuze noi

Municipalitatea a lansat astăzi, 5 octombrie, alte 10 autobuze noi de model ISUZU din lotul celor 100 de unități achiziționate recent. Astfel, acestea vor circula prin suburbii. Ceremonia de lansare pe rută a avut loc la Chișinău, iar la eveniment a fost prezent și edilul Capitalei Ion Ceban.

„Aceste autobuze vom merge prin suburbii și se vor deplasa prin Sîngera, Durlești, Dobrogea. Vom continua să suplinim parcul pentru ca cetățenii să aibă cu ce circula”, a declarat edilul Capitei Ion Ceban, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit responsabililor, unitățile au trecut toate verificările din punct de vedere tehnic, conform prevederilor legale și au fost înmatriculate, astfel că sînt gata pentru punerea în circulație.

Mai mult, numărul de pasageri pentru un autobuz este de 100. Toate unitățile sînt dotate cu aer condiționat, cu rampă pentru persoane cu dizabilități, iar costul per unitate este de aproximativ 132 de mii de euro.

Conform contractului, lotul întreg va fi livrat pînă la sfîrșitul anului 2021. Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea avînd termen de garanție de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

De menționat că, pînă la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea în balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/capitala/pe-strazile-capitalei-vor-circula-10-autobuze-noi

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *