Percheziții la fostul director al Agenției Servicii Publice

Percheziții la fostul director al Agenției Servicii Publice

Procurorii anticorupție efectuează la moment percheziții la domiciliul fostului director al Agenției Servicii Publice (ASP), Vladislav Zara.

Percheziții au loc în cadrul dosarului penal privind achizitionarea blanchetelor pentru pasapoarte la Agenția Servicii Publice, transmite Noi.md cu referire la știri.md.

Reamintim că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis la data de 5 mai plasarea în arest preventiv pe un termen de 20 de zile a ex-directorului Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Railean, precum și a altor 12 persoane implicate în cadrul dosarului privind achiziționarea blanchetelor la ASP.

În octombrie 2021, Procuratura Generală a anunțat că a dispus pornirea urmărirea penală în baza art.327 alin.(2) din Codul penal – abuzul de serviciu, în cazul achiziționării blanchetelor în valoare de 500 de milioane de lei, licitație organizată de Agenția Servicii Publice (ASP), la sfîșiutul lunii aprilie 2021. Potrivit PG, acțiunea de urmărie penală a fost inițiată în rezultatul examinării adresării prim-ministrei Natalia Gavrilița, prin care a sesizat despre acțiunile pretins ilegale ale factorilor de decizie ai Î.S. CRIS Registru și ai ASP.

ASP a anunțat, la sfîrșitul lunii aprilie 2021, o licitație în valoare de aproximativ 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare. Deputatul PAS Radu Marian a emis mai multe demersuri ca respectiva licitație să fie stopată motivînd că la depozitul ASP există o rezervă de 400.000 de blanchete, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ 1 an.

Ulterior, șeful ASP Vladislav Zara a acuzat instituția prezidențială că ar face presiuni asupra ASP pentru a anula licitația nominalizată. În reacție, Președinția a declarat că acuzațiile directorului Agenției vin după ce organele de drept au fost sesizate pe acest caz.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/perchezitii-la-fostul-director-al-agentiei-servicii-publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.