Pericol de inundatii si in aceasta noapte! Au fost emise noi avertizari cod portocaliu si galben

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, duminica, noi avertizari cod portocaliu si galben de inundatii. Sunt vizate rauri din judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu.

Hidrologii arata ca pana luni la 2:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale, cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie pe unele rauri din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior amonte S.H. Sfantu Gheorghe, Olt – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sfantu Gheorghe – amonte S.H. Sebes Olt, judetele: Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice: Olt – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Feldioara – amonte Fagaras.

Un nou cod galben de inundatii a fost emis pentru raurile mici din judetul Bihor, in vigoare pana duminica la ora 24:00.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *