Persoanele nevoiașe pot cere conectarea gratuită la televiziunea digitală

Persoanele nevoiașe pot cere conectarea gratuită la televiziunea digitală

Guvernul a alocat resursele neceare pentru a dota cu echipament care să asigure conexiunea la televiziunea digitală pentru persoanele nevoiașe din mediul rural.

Despre acest lucru a comunicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionala, Andrei Spînu. Ministrul a mers astăzi în vizită la o femeie din Anenii Noi, pentru a se asigura că a primit echipamentul necesar.

„Azi am întîlnit-o pe dna Elvira din s. Hîrbovăț, Anenii Noi. Dna Elvira, săptămîna trecută, mi-a scris că nu poate obține echipamentul necesar pentru conectarea la TV Digitală. Avea doar 2 canale disponibile. Acum, are 10 canale, gratuite, în calitate HD. M-am bucurat să văd că funcționează bine. Cum am promis, în scurt timp, vor fi 18 canale. Guvernul a alocat resurse pentru a dota cu echipament persoanele care au nevoie. Cereți de la asistentul social din localitate și completați cererea pentru a-l primi, la fel gratuit”, a declarat Spînu.

Menționăm că potrivit unei decizii a Guvernului, familiile beneficiare de ajutor social vor putea depune, în perioada 15 aprilie – 20 mai 2022, o cerere pentru a primi gratuit convertoare pentru televiziunea digitală terestră.

Modalitatea de acordare a convertoarelor se face în baza cererilor solicitanților la asistentul social comunitar, iar listele cu persoanele înregistrate sînt examinate și acceptate de asistenții sociali și aprobate de către vicepreședinții raioanelor, iar în cazul municipiilor, de viceprimarii pe probleme sociale.

Repubolica Moldova a trecut la televiziunea digială din 1 mai curent.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/persoanele-nevoiase-pot-cere-conectarea-gratuita-la-televiziunea-digitala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *