Peskov a refuzat să comenteze informația despre scuzele lui Putin pentru cuvintele lui Lavrov despre Hitler

Peskov a refuzat să comenteze informația despre scuzele lui Putin pentru cuvintele lui Lavrov despre Hitler

Purtătorul de cuvînt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, comentînd incidentul cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Rusia și Israelul continuă un dialog bazat pe încredere, transmite RIA Novosti.

„Continuăm dialogul nostru prietenos și bazat pe încredere cu prietenii israelieni. Președintele ține contactul cu domnul Bennett, s-au înțeles privitor la continuarea contactelor”, a spus Peskov.

În același timp, Peskov nu a răspuns la o întrebare despre scuzele lui Putin, pe care acesta, potrivit cancelariei premierului Naftali Bennett, le-ar fi adus pentru declarațiile lui Lavrov.

„Conversația a fost într-adevăr foarte importantă. Dar în acest moment nu avem nimic de adăugat la ceea ce am anunțat într-un comunicat scris cu privire la rezultatele acestei comunicări”, a spus Peskov reporterilor ca răspuns la o întrebare despre motivul pentru care această informație nu se afla în relatarea Kremlinului referitor la rezultatele întîlnirii.

În seara zilei de 5 mai, cancelaria primului ministru israelian, comunicînd despre conversația lui Naftali Bennett cu Vladimir Putin în dimineața zilei de 5 mai, a transmis că președintele rus i-a felicitat pe cetățenii Israelului de Ziua Independenței și și-a cerut scuze pentru declarația ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

Comunicatul cancelariei șefului guvernului mai spune, printre altele, că părțile au discutat despre declarația ministrului rus de Externe Lavrov. „Șeful guvernului israelian a acceptat scuzele lui Vladimir Putin pentru cuvintele lui Lavrov și i-a mulțumit președintelui rus pentru atitudinea sa față de poporul evreu și de memoria Holocaustului”, a declarat serviciul de presă al cancelariei lui Naftali Bennett într-un comunicat.

Totodată, și serviciul de presă de la Kremlin a relatat despre conversația dintre Vladimir Putin și Naftali Bennet, enumerînd toate subiectele principale ale conversației. Cu toate acestea, comunicatul de presă al Kremlinului nu a conținut nicio informație privind scuzele pentru cuvintele lui Lavrov.

Pe 1 mai, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat companiei italiene de televiziune Mediaset, a făcut mai multe declarații care au fost primite negativ nu doar în Israel, ci și în alte țări. Printre altele, Lavron a spus în acest interviu: „Faptul că el (Zelenski) aduce argumentul: „Ce fel de nazism putem avea cînd sînt evreu?” Eu, dacă îmi amintesc bine, mă tem să greșesc, dar în opinia mea și Hitler a avut și el sînge evreu. Acest lucru nu înseamnă absolut nimic. Și am auzit de multă vreme înțelepții evrei spunînd că cei mai înflăcărați antisemiți, de regulă, sînt evrei. „Nu-i pădure fără uscăciuni”, se mai spune la noi…”

Mai mulți politicieni israelieni, inclusiv prim-ministrul Naftali Bennett, l-au condamnat pe șeful Ministerului rus de Externe. Ceea ce, la rîndul său, a provocat o serie de declarații anti-israeliene din partea Ministerului de Externe al Rusiei.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/diverse/peskov-a-refuzat-sa-comenteze-informatia-despre-scuzele-lui-putin-pentru-cuvintele-lui-lavrov-despre-hitler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *