Peskov: „Nu există planuri de introducere a legii marțiale în Rusia”

Peskov: „Nu există planuri de introducere a legii marțiale în Rusia”

Președintele rus Vladimir Putin nu intenționează să introducă legea marțială în țară pe fondul operațiunii speciale în Ucraina.

O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentariul său fiind citat de TASS.

Plus la aceasta, secretarul de presă al șefului statului a îndemnat la o concentrare pe declarațiile lui Putin despre desfășurarea operațiunii speciale, care a subliniat în repetate rînduri că acțiunile din Ucraina decurg conform planului.

Anterior, deputatul Dumei de Stat Andrei Krasov a numit zvonurile despre introducerea legii marțiale în Rusia o „provocare a forțelor întunecate”.

În opinia sa, scenariile unor astfel de provocări sînt „scrise peste ocean” pentru a demoniza Rusia. Krasnov a subliniat că Forțele Armate (FA) ale Rusiei desfășoară operațiunea specială în conformitate cu planul, acum armata rusă a început a doua sa etapă.

Pe 4 mai, unele mass-media occidentale, inclusiv CNN, au relatat că autoritățile ruse sînt pregătite să declare oficial război Kievului pentru a începe o mobilizare generală în țară și a crește ritmul operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei. Experții intervievați, la care au făcut referință publicațiile, au sugerat că acest lucru ar fi trebuit să se întîmple în Ziua Victoriei.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/peskov-nu-exista-planuri-de-introducere-a-legii-martiale-in-rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *