Peste 1 000 de tineri vor fi încorporați în Armata Națională în perioada următoare

Peste 1 000 de tineri vor fi încorporați în Armata Națională în perioada următoare

Sarcina de încorporare în lunile octombrie 2021-ianuarie 2022 este de 1 050 de recruţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Naţională și 10 pentru serviciul militar cu termen redus. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Potrivit proiectului hotărîrii „Cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie-iulie 2021 şi încorporarea în serviciul militar în octombrie 2021- ianuarie 2022”, prezentat de ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, încorporarea cetăţenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării.

Instituția va elabora planul de repartizare a recruţilor şi va redistribui sarcina de încorporare între centrele militare. Totodată, la sfîrşitul încorporării, Centrul de gestionare a resurselor de mobilizare și al efectivului Armatei Naționale va generaliza neajunsurile depistate în perioada desfăşurării campaniei de încorporare în activitatea comisiilor medico-militare de pe lîngă organele administrativ-militare, cu informarea ulterioară a Ministerului Sănătăţii.

Unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea şi unitatea teritorială autonomă cu statut special vor organiza efectuarea examenului medical preliminar şi a expertizei medico-militare a recruţilor de către comisiile medico-militare de pe lîngă organele administrativ-militare, în volumul şi modul prevăzute de legislaţie.

Totodată, potrivit documentului, cheltuielile legate de încorporare se vor efectua din contul bugetelor administrațiilor publice locale și Ministerului Apărării.

Controlul asupra executării hotărîrii se pune în sarcina Ministerului Apărării și intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățămînt superior.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/peste-1-000-de-tineri-vor-fi-incorporati-in-armata-nationala-in-perioada-urmatoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *