Peste 16 mii de apeluri la urgență într-o săptămînă: Cauzele cele mai întîlnite

Peste 16 mii de apeluri la urgență într-o săptămînă: Cauzele cele mai întîlnite

Peste 16 mii de persoane au solicitat intervenția ambulanței, în săptămîna 4 – 10 octombrie curent.

La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 16.664 solicitări, dintre care: 5654 pe motivul urgențelor respiratorii; 2710 urgențe cardiovasculare; 1934 urgențe neurologice și 1192 urgențe traumatologice.

Medicii de pe ambulanță au intervenit prompt la 197 pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 41 pacienți cu infarct miocardic. Echipele de asistență medicală urgentă au deservit 1687 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA), iar la 1785 persoane a fost stabilit diagnosticul prezumtiv – gripa.

Prin apel la 112, ambulanța a fost solicitată sa intervină în cazul a 45 de accidente rutiere, produse pe traseele din țară, în urma cărora au suferit 52 persoane, printre care șase copii. Ulterior, 41 pacienți cu diverse traumatisme au avut nevoie de transportare la spital pentru continuarea tratamentului.

La Serviciul de Urgență au mai parvenit 37 apeluri pe motivul urgențelor toxice de diferite geneze, printre care 14 intoxicații cu medicamente și 11 cu alcool. Urgențele infecțioase au fost notate la 108 persoane.

Menționăm faptul că după acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital 5877 pacienți, printre care 1217 copii au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență al spitalelor pentru tratament specializat în condiții de staționar.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/peste-16-mii-de-apeluri-la-urgenta-intr-o-saptamina-cauzele-cele-mai-intilnite

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *