Peste 26.000 de pachete de țigări de contrabandă, provenind din Ucraina – descoperite în ultimele 24 de ore la frontieră

Peste 26.000 de pachete de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore pe granița cu Ucraina, atât ascunse în autoturismele unor persoane care treceau punctele de frontieră, cât și în mașina abandonată a unui contrabandist, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră.

bf2e4835-1539-446f-9463-8cba81a9a696

“În data de 18 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în țară, patru bărbați, trei cetățeni maghiari și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, la volanul unor autoturisme înmatriculate în Ungaria, Ucraina și România. Existând suspiciuni că aceștia ar putea transporta țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunțite asupra mașinilor. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în rezervor, într-o canistră, în sistemul de ventilație, într-un lonjeron, în portiere, în tavan și în spătarele scaunelor, cantitatea totală de 1.242 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană”, precizează sursa citată.

Țigările, în valoare de peste 5.600 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferii au fost sancționați contravențional fiecare cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismele folosite în activitatea infracțională au fost reținute de către autoritățile vamale până la plata amenzilor.

În aceeași zi, în jurul orei 21.30, polițiștii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au observat, pe raza localității Brodina de Sus, un autoturism marca Mitsubishi Shogun, fără numere de înmatriculare.

“La vederea patrulei poliției de frontieră, șoferul autoturismului în cauză a mărit viteza de deplasare, îndreptându-se spre un drum forestier, până în apropierea unui râu, unde a abandonat autoturismul și a fugit în pădurea din apropiere. În autoturismul abandonat, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate și în portbagaj mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană. În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea totală de 14.990 pachete țigări, în valoare de 175.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cercetări pentru depistarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a celor vinovați”, se mai arată în comunicat.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, 21 de baxuri cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conțin 10.500 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 122.800 lei.

În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

AGERPRES /(AS — autor: Gheorghe Pietrar, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/19/peste-26-000-de-pachete-de-tigari-de-contrabanda-provenind-din-ucraina-descoperite-in-ultimele-24-de-ore-la-frontiera-13-59-05

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *