Petiție pentru eliberarea din arest a lui Stoianoglo

Petiție pentru eliberarea din arest a lui Stoianoglo

Petiție pentru eliberarea procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, reținut acum două zile pentru 72 de ore, fiindu-i aduse învinuri pe cel puțin patru capete de acuzare. Inițiatorii acesteia își propun să colecteze cel puțin 500 de semnături.

„Poporul este indignat de reținerea procurorului general (n.r. suspendat) Alexandru Stoianoglo și cere eliberarea sa și încetarea urmării sale și a familiei din motive politice””, se menționează în textul petiției, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Pînă acum, cererea, în format electronic, a fost semnată de aproape 300 de oameni, iar mai mulți internauți o distribuie masiv pe rețelele sociale.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost suspendat luni din funcția de procuror general. Tot luni, seara, acesta a fost reținut pentru un termen de 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale.

Stoianoglo a fost escortat de mascații de la SIS și procurori în Izolatorul de detenţie preventivă de pe strada Tighina nr. 6 din centrul Capitalei. Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat că au fost înaintate cel puțin patru capete de acuzare pe numele lui Alexandru Stoianoglo.

Avocații lui Stoianoglo au depus la Curtea de Apel Chișinău o contestație privind suspendarea sa din funcția de procuror general. Magistrata care o va examina este Veronica Negru. Cererea de contestare i-a fost repartizată miercuri, în aceeași zi în care a și fost înregistrată la Curtea de Apel.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/petitie-pentru-eliberarea-din-arest-a-lui-stoianoglo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *