Petrea, despre consultările privind noua Lege a dialogului social: Majoritatea discuțiilor cu ONG-urile țin de fondurile europene

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Baia Mare că, a prezentat reprezentanților ONG-urilor modificările propuse la Legea Dialogului Social, menționând că discuțiile au gravitat în jurul gestionării fondurilor europene de către asociații și fundații.

bde9f2c7-ff8d-4536-ba3e-ef1eae089383

“Eu le-am prezentat, astăzi, intenția noastră de a modifica legea privind asociațiile și fundațiile, eu cred că este momentul în care, după aproape 17 ani, să aducem modificări în conformitate cu realitățile socio-economice ale României. Mai mult decât atât, am preluat de la aceștia diverse probleme, însă, în principal, în ceea ce privește finanțarea și fondurile europene — pe care le cunoaștem și noi, la București — pentru care încercăm să găsim soluții”, a spus Gabriel Petrea, menționând că relația cu societatea civilă “trebuie să fie una bazată pe încredere”.

Ministrul a menționat că majoritatea discuțiilor au avut loc în jurul gestionării fondurilor europene, dar și a unor obstacole în funcționarea ONG-urilor la nivel local.

“Majoritatea discuțiilor pe care le-am avut atât în Maramureș, cât și-n celelalte județe, țin de implementarea și gestionarea fondurilor europene. Eu am preluat toate aceste precizări ale reprezentanților ONG-urilor și le voi transmite mai departe către Ministerul Fondurilor Europene, astfel încât aceștia să poată se rezolve toate aceste probleme. Sunt unele lucruri venite din trecut, sunt lucruri care necesită rezolvare și de care noi ne preocupăm foarte mult”, a spus Gabriel Petrea.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la întâlnire, le-a transmis reprezentanților societății civile că ar trebui să solicite celor 76 de primării din județ o situație asupra cazurilor care necesită intervenția fundațiilor sau asociațiilor.

“Avem 76 de unități teritoriale și în fiecare loc pot fi întâlnite anumite cazuri care ar merita sprijinul vostru. Totul e să identificați aceste cazuri, iar împreună cu autoritățile locale, să găsiți formula cea mai bună de rezolvare. Fiecare primărie din județ este implicată în susținerea cazurilor sociale, a cazurilor complicate, iar intervenția unui ONG într-un atare caz ar fi cât se poate de benefică”, a spus Gabriel Zetea.

Ministrul Consultării Publice și a Dialogului Social, Gabriel Petrea, a participat la o întâlnire cu ONG-urile pentru a prezenta modificările inițiate la Legea dialogului social nr. 62/201, precum și proiectul privind modificarea H.G. nr. 1260/2011 privind sectoarele de activitate, inițiat de același minister.

AGERPRES /(A-autor: Leontin Cupar, editor: Diana Dumitru)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/20/petrea-despre-consultarile-privind-noua-lege-a-dialogului-social-majoritatea-discutiilor-cu-ong-urile-tin-de-fondurile-europene-15-47-58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *