Pîinea mai scumpă la Căușeni

Pîinea mai scumpă la Căușeni

Pîinea s-a scumpit și la Căușeni. Presa locală scrie că prețul acesteia s-a majorat în medie cu 30-50 de bani, transmite Noi.md cu referire la tv6.md.

Astfel, o pîine de la cea mai mare companie de panificație din țară care costa la începutul săptămînii trecute 6 lei și 80 de bani, ajunge să coste 7 lei și 50 de bani, cea de 4 lei și 50 costă între 4 lei și 75 de bani și 5 lei, iar cea de 7 lei poate fi cumpărată cu 40 de bani mai mult.

Totodată, pe rafturile magazinelor a apărut pîine importată, prețul căreia variază între 25 și 41 de lei pentru o bucată, mai scriu jurnaliștii din regiune care susțin că tariful pentru pîinea socială nu va crește cel puțin pînă la finele anului.

Nu am reușit să luăm legătura cu reprezentanții combinatului care au schimbat prețurile. Amintim că zilele trecute pîinea s-a scumpit la Bălți și Soroca, iar producătorii spun că asta s-a întîmplat din cauza majorărilor pe piața carburanților, dar și a materiei prime, asta deși roada de grîu este bogată în acest an.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/piinea-mai-scumpa-la-causeni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *