Ping-pong cu dosarul lui Oprea, la mai bine de trei ani de la moartea tânărului poliţist Gigină

Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă, se întoarce înapoi la DNA. Decizia luată joi de Tribunalul Bucureşti este definitivă.

Acum mai bine de trei ani, poliţistul Bogdan Gigină murea, la 28 de ani, căzând de pe motocicletă, în timp ce-i făcea “pârtie” în trafic fostului vicepremier pentru Securitatea Naţională şi ministru de Interne.

În urma incidentului, Oprea a fost inculpat iniţial de ucidere din culpă şi abuz în serviciu. Acest ultim capăt de acuzare a picat însă după decizia Curţii Constituţionale care a dezincriminat abuzul în serviciu prin încălcarea de legislaţie secundară.

Alături de Oprea au fost acuzaţi de ucidere din culpă General MPM Impex SRL şi Petre Mazilu, administratorul acestei companii.

Dosarul generalului a avut un parcurs “interesant”: a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care şi-a declinat ulterior competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 1. De acolo a fost trimis însă la Tribunalul Bucureşti, care, vedem acum, l-a trimis înapoi la DNA pentru a fi refăcută ancheta.

Mai multe detalii despre dosar aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *