Pintea face recensamantul medicilor: Noi am pregatit medici pentru UE

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca in aceasta perioada se face o evaluare a medicilor, pentru a vedea care e situatia, de ce specialisti e nevoie si ce posturi de rezidentiat sa fie scoase la concurs.

“Am putea sa mai discutam despre viitorul medicilor in Romania, ce am facut sa aducem cat mai multi medici in sistem. A fost majorata cifra de scolarizare pentru rezidentiat la 5.451 de la 4.000. Facem o evaluare serioasa a necesarului de medici pe specialitati. Noi am pregatit medici pentru UE si imi asum ce spun.

Nu avem medici de familie, epidemiologi, pediatri pe diverse specialitati, chirurgie cardiaca…”, a spus Pintea, la prezentarea bilantului a 6 luni de mandat la Ministerul Sanatatii.

Intrebata in ce va consta aceasta evaluare, Pintea a explicat: “Numarul locurilor pe specialitati scoase la rezidentiat sa fie facut dupa o analiza clara, cu date pe situatia de la spitale, date de la Colegiul Medicilor. (…) De exemplu, avem o nevoie de 200 de medici epidemiologi, la rezidentiat au fost 11 locuri anul trecut. Sa facem un echilibru intre ce e nevoie si ce scoatem la concurs”.

Ea s-a laudat si cu majorarile salariale, care, chiar daca au creat haos in sistem si s-a ajuns in pragul grevei generale, in final au fost facute corectii.

In ce priveste datele publicate de Federatia “Solidaritatea Sanitara” care, in urma unui sondaj a descoperit ca 80% dintre angajatii din Sanatate se simt inselati in ce priveste majorarile salariale, Pintea a dat de inteles ca se indoieste.

“S-au facut modificari legislative pentru corectia inegalitatilor salariale. Am citit un raport al unei federatii de unde reiese ca majoritatea sunt nemultumiti. Eu as face o analiza si apoi as publica un raport despre cat de multumiti sunt pacientii care apeleaza la serviciile medicale”, a conchis Pintea.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *