Placuta antiPSD: Politistii propun clasarea dosarului si fac ancheta la Directia Rutiera. Cronologia unui caz de-a dreptul ciudat

Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a propus clasarea dosarului de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat – care nu are drept de circulatie in Romania”, in cazul autoturismului care avea numar antiPSD.

Propunerea de clasare a anchetei, facuta de politisti, urmeaza sa fie inaintata Parchetului Judecatoriei Sectorului 3, potrivit procedurii.

In ceea ce priveste dosarul penal instrumentat in prezent, in cursul zilei de astazi, Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti va propune unitatii de parchet competente solutia de clasare a cauzei”, se arata in comunicatul Politiei.

In conformitate cu ultimele precizari primite pe canalele de cooperare politieneasca internationala, Politia Romana va preda autoritatilor suedeze numerele de inmatriculare personalizate, cu continut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, intrucat acestea au fost retrase de catre emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de inmatriculare permanente“, mai precizeaza in comunicatul Politiei.

Razvan Stefanescu ar urma sa isi primeasca permisul de conducere, dupa clasarea cazului de catre procuror.

Si, totusi, de ce i s-au ridicat placutele si carnetul lui Razvan Stefanescu?

Interesant este ca in comunicat nu este oferit niciun motiv pentru propunerea de clasare a cazului, asa cum pana in acest moment, la aproape o saptamana distanta de la oprirea de catre politie a lui Razvan Stefanescu, nu a fost oferit un motiv valabil si oficial pentru care i s-au ridicat placutele si carnetul de conducere, pentru care a fost chemat in mod repetat si audiat la Politie, prima data inclusiv cu copilul sau.

Singurul motiv invocat pana acum de reprezentantii Politiei, e drept, intr-o conferinta de presa, acesta nefiind pana acum consemnat intr-un document oficial, incalcarea prevederilor Conventiei de la Viena, pare ca nu mai este valabil nici macar la nivel declarativ si ca a fost demarata o investigatie pe acest subiect.

Referitor la modul eronat in care Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a realizat argumentarea juridica privind aplicabilitatea, in acest caz, a Conventiei de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Politiei Romane a dispus deja declansarea unor verificari, la finalul carora vor fi luate masurile legale care se impun si vor fi aduse, de indata, la cunostinta opiniei publice“, se mai arata in comunicatul Politiei.

Reamintim ca in Conventia de la Viena din 1968 se precizeaza ca numerele de inmatriculare ale autoturismelor trebuie sa fie formate fie din cifre, fie din cifre si litere. Numai ca aceasta conventie a fost modificata in 2016, la solicitarea Belgiei, iar acum permite ca numerele de inmatriculare sa poata fi formate doar din litere.

Iar Romania nu a ridicat obiectii pe acest subiect, deci numerele de inmatriculare formate numai din cifre sunt valabile si pe teritoriul Romaniei.

Cronologia cazului

17 iulie: Razvan Stefanescu a intrat cu masina in Romania. Timp de zece zile, barbatul a fost oprit in trafic de patru ori de Politie, in judetele Olt, Hunedoara si Dolj.

25 iulie: Agentia suedeza a Transporturilor a luat decizia de anulare a numerelor de inmatriculare, la solicitarea autoritatilor statului roman. Numarul de inmatriculare urma sa isi inceteze valabilitatea pe 1 august.

30 iulie: Razvan Stefanescu este oprit de politistii din Capitala si adus la audieri. Motivul oficial: romanul nu avea dreptul sa circule cu acele numerele preferentiale, obtinute in Suedia, pe teritoriul Romaniei. Numarul de inmatriculare era valabil pana pe 1 august!

31 iulie: Este data la care in mod oficial politistii au ridicat placutele de inmatriculare, potrivit comunicatului de presa. Numarul de inmatriculare era valabil pana pe 1 august!

1 august: Razvan Stefanescu a fost audiat ca martor in dosar.

3 august: Politistii propun clasarea dosarului si-l trimit la procuror.

Citeste si: Soferul masinii cu mesaj antiPSD cere solutionarea rapida a anchetei. Trebuie sa se intoarca la munca in Suedia, iar copilul sa inceapa scoala

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *