PLUS solicită tragerea la răspundere a celor care au elaborat planul operativ și au dat ordinele de intervenție în 10 august

PLUS solicită tragerea la răspundere a celor care au elaborat planul operativ și au dat ordinele de intervenție în 10 august

PLUS condamnă clasarea Dosarului 10 August și cere DIICOT să își asume responsabilitatea pentru tragerea la răspundere a tuturor celor care au elaborat planul operativ și au dat ordinele în intervențiile din Piața Victoriei în 10 august 2018.

„Clasarea Dosarului 10 August în ceea ce ii privește pe șefii din Ministerul Afacerilor Interne responsabili pentru violențele din acea zi si noapte este inacceptabilă. Pentru sutele de oameni care au fost bătuți și pentru miile care au inhalat gaze nu pot fi responsabili doar câțiva jandarmi care au acționat la ordin, ci trebuie să răspundă în mod direct cei care au elaborat planul operativ si au dat ordinele de intervenție. Nu ne interesează că între timp au făcut un pas în spate, că au plecat din minister sau că au fost detașați la o unitate periferică. Ei trebuie să răspundă în fața Justiției, pe baza unui dosar bine întocmit pentru care responsabilitatea este la DIICOT.

Sistemul judiciar trebuie să își demonstreze independența și competența. Datorează asta românilor care au stat în stradă timp de trei ani să lupte pentru protejarea Justiției de ingerințele politicului și care erau în Piața Victoriei și pe 10 august 2018 pentru a-i apăra independența“, a declarat președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache.

 

PLUS nu este partid parlamentar,
deci nu beneficiază de subvenții

Citiţi mai multe ştiri de la PLUS
Sursa: Ştiri.PLUS