Polițiștii de frontieră moldoveni și-au felicitat colegii ucraineni cu ocazia Crăciunului

Polițiștii de frontieră moldoveni și-au felicitat colegii ucraineni cu ocazia Crăciunului

Fanfara Poliției de Frontieră a fost în mai multe localități din nordul țării și au vestit prin colinde Crăciunul pe stil vechi. Într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) se menționează că omologii ucraineni, de asemenea, au fost colindați de către polițiștii moldoveni, transmite Noi.md.

„Primii care au primit cu drag colindătorii au fost colegii noștri din Ucraina și călătorii, care se aflau în acele momente la trecerea frontierei în Mamaliga. Surprinderea pentru omologii ucraineni a fost colindul interpretat în limba lor maternă, unii s-au alăturat instrumentiștilor și au fredonat împreună colindul”, se arată în comunicat.

Fanfara Poliței de Frontieră a ajuns și la Criva, dar și în punctul de trecere a frontierei comun Briceni-Rossoșani.

„Reprezentanții primăriilor, angajații Inspectoratelor de Poliție Briceni și Edineț, dar și cei din Direcția în Situații Excepționale, au așteptat colindătorii și cum e datina străbună i-au întâmpinat cu voie bună și colaci”, mai menționează Poliția de frontieră.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/politistii-de-frontiera-moldoveni-si-au-felicitat-colegii-ucraineni-cu-ocazia-craciunului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *