POȘTA ROMÂNĂ, CU LIPICI LA PSD

Cu altfel de cuvinte, declarația aparține liberalilor. Cu ziarul în mână. Un ziar marca Darius Vâlcov (cunoscătorii știu), în care sunt ridicate la rang de excelență toate marile „realizări” ale puterii social-democrate și coborâte în berna denigrării partidele de opoziție, cu preponderență PNL.

Și până ce ochii nu văd, mintea nu crede, am și văzut. Ziarul “România merită mai mult. PSD”. Aidoma sloganului de campanie care ne intră în ochi la tot pasul de pe bannerele tricolore (culmea!) ale PSD înșirate prin localitățile județului. L-a arătat jurnaliștilor astăzi chiar liderul filialei județene a liberalilor, Liviu Voiculescu. 

Fâs! Ziare de campanie apar de când există campanii, puteri, opoziții, lupte pentru putere, bătălii pentru voturi, discursuri de prostit și fițuici de adormit. Bani aruncați aiurea și eforturi colosale să le distribui “în mână” sau “la ușă”.( Invariabil, ziarele ajung în sobe, la privatele din curte sau la ghenele de gunoi). Dar ca să le distribui ai nevoie de oameni. Mulți. Se pare însă că PSD a găsit (sau i-a fost sugerată de alții cu experiență) o soluție convenabilă care să acopere deficitul de distribuitori de ziare și pliante de campanie: Poșta Română. Unde lucrează oameni numiți poștași care, oricum, pentru asta sunt plătiți și asta fac zilnic: bat din poartă în poartă, împart corespondență, pensii, alocații…

Însă cum de la o simplă
informație până la certitudine e o chestiune de… săpat, am săpat puțin și iata
ce a ieșit la lumină: PSD a încheiat un contract cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali
prin care “corespondența electorală” este distribuită la domiciliul românilor
prin serviciu poștal.

Implicațiile de culise sunt însa altele: poștașii trebuie să devină un fel de informatori ai PSD, cu acordul și voia sindicatului. Cunoscuți la țară, prieteni cu toată lumea, poștașii trebuie să stea puțin și la o șuetă cu destinatarul. Să-l tragă de limbă, să mai afle una… alta… ce probleme are, cum votează, dacă votează, cu cine…  Soluția este, astfel, simplă. Neînchipuit până acum de simplă: poștașii ajung cu pensia și se întorc la PSD via Sindicat cu informația. Totul prin… contract. Dar zice liderul sindical ca acțiunea n-are nicio legatură cu politica. Nici nu credeam…

Am mai aflat, de exemplu, că într-o localitate rurală din Olt i-au fost alocate poștașului vreo 200 de bucăți. Vai de viața și de cocoașa lui! Îl plângem noi, că cine trebuie, ăla interesat, Stănescu pe nume, are treabă. Multă treabă. Și treaba trebuie să meargă ca unsă, că  l-au mâncat “Z”-ul Zlatinei și morcovul din dos și a promis cu limbă de lider dizident că repune județul pe loc fruntaș la scor psd-ist. Și și-a furat-o de la Dragnea (iar!): 60% scor impus la Europarlamentare. Da? Da. Atunci, să ia și Moț de-aici: 60% scor impus și pentru Slatina. Pam! Pam!

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *