Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a fost schimbat din functie

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a fost schimbat din functie printr-o hotarare adoptata in sedinta de azi a guvernului.

“A existat acel punct pe ordinea de zi (proiect de hotarare privind eliberari/numiri de prefecti si/sau subprefecti – n.red.), a fost discutat si aprobat, este vorba despre incetarea mandatului prefectului de Bucuresti. A incetat mandatul prefectului de Bucuresti“, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

Bucurestiul a ramas momentan fara prefect, pentru ca in sedinta de azi nu a fost numit si un inlocuitor al Sperantei Cliseru.

“A fost o hotarare privind incetarea mandatului, nu a fost un act normativ privind numirea unui alt prefect”, a precizat Nelu Barbu.

Speranta Cliseru a fost numita in functia de prefect al Capitalei in 5 iulie. In 2016, ea a fost numita consilier personal al primarului Gabriela Firea, anetrior ea fiind administrator public al orasului Voluntari, considerata mana dreapta a lui Florentin Pandele.

Speranta Cliseru s-a aflat in centrul scandalului care a urmat dupa protestele violente din 10 august. Dupa ce purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru, a declarat ca Jandarmeria a primit aprobare sa intervina in forta la ora 23:11, Speranta Cliseru a spus ca a semnat ordinul de interventie a jandarmilor la mitingul din Piata Victoriei de pe 10 august “dupa 12 noaptea”.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *