Premieră teatrală, joi, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui, joi, 18 octombrie, de la ora 18.30, prima premieră teatrală a acestei toamne. Este vorba despre piesa „Zvonul“, scrisă de George Smarandache și regizată de Eugen Titu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Spectacol este finanțat de Primăria Slatina. În piesă au fost distribuiți actorii Liviu Cheloiu, Dana Mitru/Andreea Hegheduș, Florin Beciu, Paul Bălășcan, Petre Ștefănescu și Valeru Ciurea.

„Pentru mine este al doilea popas la Slatina. Un lucru îmbucurător, pentru că aici am găsit oameni curajoși care vor să facă… TEATRU! Pot afirma că, în teatru, ceea ce importă este bucuria. Bucuria de a trăi fascinația, de ce nu, unei perioade istorice apuse, când erai obligat să exiști în tăcere sau aveai puterea, sporadic, să zici ceva mai bun decât tăcerea. În acest context singurul sprijin al omului de la țară, era iubirea, cea care chema și ea iubire. De aceea, nu este important să fii iubit, cât să iubești tu, cu toată puterea și cu toată ființa, pentru că omul este frumos în măsura în care își oglindește sufletul. Prin acest spectacol am vrut să fac un lucru care să nu vorbească despre o singură pereche, Vasile și a lui Stanca, ci despre toate perechile de oameni ce s-au iubit și perindat pe acest pământ mult încercat“, mărturisește regizorul piesei.

Invitațiile pentru premieră vor putea fi ridicate de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, începând de marți, 16 octombrie, după ora 17,00.

Citeste in continuare mai multe articole de la Sursa/Olt Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *