Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, conferință de presă la Arad, despre protocolul SRI – PÎCCJ: „Lucrurile trebuie duse până la capăt”

Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a susținut, vineri, 30 martie, o conferință de presă la sediul ALDE din Arad, alături de ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu și președinții ALDE Arad Eusebiu Pistru și ALDE Timiș Marian Cucșa. Vizita liderilor ALDE la Arad a fost ocazionată de conferirea titlului de „Doctor Honoris Causa” domnului Teodor Meleșcanu, de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Călin Popescu – Tăriceanu a vorbit în cadrul conferinței de presă despre desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchetul General, afirmând că „lucrurile trebuie duse până la capăt”, mai ales în contextul în care „instituţiile legitime şi reprezentative ale statului sunt numai de decor”, deciziile fiind luate în altă parte.

„Cred că este un gest binevenit şi bineînţeles cred că lucrurile trebuie duse până la capăt, adică această frăţie care a funcţionat, nesănătoasă, împotriva principiilor general acceptate de funcţionare a unei societăţi democratice, separaţia puterilor în stat, neimplicarea serviciilor de infomaţii în ceea ce ţine de activitatea poliţiei judiciare. Lucrurile acestea trebuie lămurite şi puse în ordinea firească şi salut aici curajul presei de a scoate la lumină aceste abuzuri, aceste derapaje grave de la principiile de funcţionare ale normelor democratice. Până la urmă trebuie să înţelegem cu toţii şi aici văd o anumită nedumerire chiar şi de la cei care sunt în Parlament, deputaţi şi senatori, care nu înţeleg că instituţiile sunt în slujba cetăţeanului, nu invers şi că în centrul arhitecturii constituţionale trebuie să stea cetăţeanul, cu drepturile şi libertăţile lui care trebuiesc garantate, respectate, protejate”, a declarat Călin Popescu – Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că „este necesară însănătoşirea climatului politic din România pentru că zi de zi vedem dezvăluri care pe mine mă îngrozesc. Am citit ieri despre aranjamentele făcute în campania electorală din 2014 cu complicitatea, nu complicitate deoarece pare aşa o acţiune nevinovată, cu implicarea directă a lui Maior şi a lui Coldea în aceste aranjamente. M-a întrebat odată un ziarist «ce este aceea stat paralel». Păi asta este statul paralel, aranjarea unor instituţii şi funcţionarea lor în mod ocult la vremea respectivă. Astăzi lucrurile ies la suprafaţă, prin instituţii legitime şi reprezentative ale statului, votate de cetăţeni, care sunt de fapt numai de decor şi deciziile se iau în altă parte”.

În cadrul conferinței de presă, liderii ALDE și-au declarat încrederea în liderul organizaţiei arădene, spunând că sunt convinşi că la următoarele alegeri ALDE Arad va obţine un scor foarte bun.

„Nu este doar o miză a partidului, ci şi una pentru Arad, care, din păcate, a ajuns în urma tuturor municipiilor din ţară, având mari probleme cu dezvoltarea. Sunt convins că domnul deputat Pistru şi ALDE Arad, prin programul pentru Arad pe care îl vor avea, vor reuşi să schimbe lucrurile”, a spus vicepreședintele ALDE, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *