Presedintele Iohannis, despre pozitia Romaniei fata de atacul din Siria: Suntem solidari cu partenerii nostri

Presedintele Klaus Iohhanis sustine, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca Romania condamna folositea armelor chimice in Siria si ca este solidara cu actiunile militare ale SUA, Marii Britanii si Frantei, parteneri strategici ai Romaniei.

“Romania reitereaza condamnarea folosirii armelor chimice in Siria, lucru care este dincolo de orice justificare. Suntem solidari cu actiunile partenerilor nostri strategici”, scrie Iohannis, intr-un mesaj pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe: Atacul a fost un raspuns ferm la atrocitatile din Siria

Si Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si-a prezentat pozitia fata de atacul din Siria.

“Rapoartele ingrijoratoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, impotriva populatiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenta, de o maniera independenta si impartiala. Ministerul Afacerilor Externe pledeaza pentru tragerea la raspundere, in urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act.

Actiunea intreprinsa de SUA, Marea Britanie si Franta, la data de 14 aprilie, constituie o reactie ferma la atrocitatile soldate cu numeroase victime in randul populatiei civile din Douma, confruntata cu consecintele devastatoare ale unui razboi care trebuie incheiat cat mai curand. Romania este solidara cu aliatii si partenerii sai strategici.

Ministerul Afacerilor Externe reafirma necesitatea solutionarii conflictului din Siria, care a provocat suferinta populatiei siriene. Considera, de asemenea, esential ca toate partile implicate in dosarul sirian sa continue sa sprijine activ demersurile ONU destinate incheierii acestei crize” se arata intr-un comunicat postat de Ministerul roman de Externe pe site-ul propriu.

Din 2004, Romania este membra a NATO, alaturi de SUA, de Marea Britanie, de Franta si alte 25 de state.

Secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a anuntat deja ca sustine actiunea celor trei state care au atacat in cursul diminetii de sambata mai multe obiective din Siria, cu scopul declarat de a sanctiona regimul lui Bashar al-Assad pentru folosirea armelor chimice, pe 7 aprilie, in regiunea Douma.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *