Președintele Lituaniei va efectua o vizită în R. Moldova

Președintele Lituaniei va efectua o vizită în R. Moldova

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, va vizita Republica Moldova în perioada 6-7 mai.

În Moldova, șeful Lituaniei se va întâlni cu președintele țării, Maia Sandu, și va vizita Centrul de plasare a refugiaților militari ucraineni la Chișinău, notează replicamedia.md.

Președinții Lituaniei și Moldovei vor discuta despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, situația de securitate din stînga Nistrului, fluxul de refugiați din Ucraina și asistența acordată Republicii Moldova.

Amintim că, aflat într-o vizită la Chișinău, președintele Consiliului Europei, Charles Michel, a reconfirmat sprijinul Uniunii Europene la realizarea reformelor atît de necesare care sunt realizate de actualul guvern al Republicii Moldova.

Totodată, șeful Consiliului Europei a anunțat că, în contextul evenimentelor de securitate din regiune, instituțiile europene vor oferi echipament suplimentar non-letal Armatei țării noastre.

La rîndul său, Maia Sandu a mulțumit partenerilor externi europeni pentru ajutorul acordat Republicii Moldova, în valoare de 13 milioane de euro, pentru gestionarea crizei refugiaților.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/presedintele-lituaniei-va-efectua-o-vizita-in-r-moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *