Primăria a primit în dar 500 de teste rapide antigen

Primăria a primit în dar 500 de teste rapide antigen

500 de teste rapide cu antigen au fost donate Primăriei Chișinău de către AO „Inițiativa pozitivă”, pentru testarea gratuită a angajaților din școlile din capitală, transmite Noi.md.

La această etapă, testele vor fi distribuite către Asociațiile Medicale Teritoriale, conform zonei de proximitate geografică a institutiilor de învățămînt.

,,Este o primă inițiativă de parteneriat dintre Primaria mun. Chișinău și societatea civilă în acest domeniu și sîntem recunoscători pentru gestul făcut de asociația obștească.

De la începutul perioadei pandemice am avut colaborări frumoase cu mai mulți parteneri, donatori, agenți economici și multe organizații.
În curînd vom procura teste pentru a le avea la necesitate pentru profesori și personalul auxiliar.

La această etapă am stabilit că grupe de medici vor merge în instituțiile educaționale pentru a discuta cu profesorii despre beneficiul vaccinării și în caz la dorință să se poată vaccina la locul de muncă” a declarat Ion Ceban.

În capitala rata de vaccinare în rîndul angajaților din școli este de circa 85%.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/primaria-a-primit-in-dar-500-de-teste-rapide-antigen

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *