Primăria Bacău uimeşte. Înlocuieşte gazonul cu mocheta: E ignifugă, va putea adăposti mucuri de ţigară

Primăria Bacău lansează o “inovaţie” în materie de urbanism: înlocuieşte gazonul din oraş cu mocheta verde, mai exact cu gazon artificial, relatează europa.fm.

Un covor de gazon artificial a fost deja montat de angajaţii Primăriei în zona Pieţei Centrale din localitate, spre stupefacţia localnicilor. Gazonul artificial seamănă leit cu o… mochetă.

Cei de la Spaţii Verzi, care au întins mocheta, susţin că e doar un experiment, pe un trotuar unde niciun alt tip de gazon nu a rezistat din cauza traficului rutier. Gazonul artificial, prins cu cleme, nu are nevoie de îngrijiri şi de udat. Nu se ştie însă cât de experiment va fi povestea căci autorităţile susţin că, dacă gazonul artificial se va dovedi eficient, astfel de covoare ar putea fi amplasate şi în alte zone ale oraşului.

Gazonul artificial are o grosime de 2 cm şi este ignifug, ceea ce înseamnă că va putea adăposti fără probleme mucuri de ţigară, fără să ia foc.

Băcăuanii nu văd însă soluţia cu ochi buni, aceştia spunând că este nevoie ca spaţiile verzi să fie naturale, mai arată sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa: Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *