Primăria capitalei va renova și va deschide o școală „optimizată” în 2012

Primăria capitalei va renova și va deschide o școală „optimizată” în 2012

Este vorba despre liceul Pro Success, situat în sectorul Botanica.

Clădirea a fost abandonată, iar acum se transformă într-o instituție de învățămînt exemplară. Datorită eforturilor depuse de Primăria municipiului Chișinău, instituția își va relua activitatea.

Liceul „Pro Succes” este prima scoală din ultimii 30 de ani care se reîntoarce în circuitul educațional din municipiul Chișinău, în asemenea formulă.
Aici vor fi 25 clase, adaptate inclusiv pentru copiii cu necesități speciale. În liceu vor studia peste 700 de elevi.

În proces de reabilitare sînt sălile de studii, holurile instituției, sala de sport şi faţada instituţiei, care este termoizolată. Au fost schimbate ferestrele clădirii şi acoperişul.

Pentru executarea lucrărilor, municipalitatea a oferit în anul 2021 peste 16 milioane de lei, iar pentru acest an au fost alocate 5,5 milioane de lei. Totodată, suplimentar, există posibilitatea de a aloca bani pentru crearea atelierelor de creație, amenajarea terenului de sport, dar și construcția ascensorului pentru copiii cu necesități speciale.

Până în prezent, procesul educaţional pentru cei circa 700 de elevi înmatriculaţi în Liceul Teoretic ,,Pro Succes” a fost organizat în fosta clădire a grădiniţei. După reparaţie, în clădirea renovată vor învăța elevii claselor a V-XII.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/capitala/primaria-capitalei-va-renova-si-va-deschide-o-scoala-optimizata-in-2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *