Primăria Copiilor și noua Piață Radu Anton Câmpeanu, două inițiative ALDE aprobate de Primăria Capitalei

La propunerea consilierilor generali ai ALDE, din cadrul PMB, proiectul inițiat de consilierul general Claudiu Daniel Catana, intitulat „Primăria Copiilor”, a fost aprobat astăzi, 22 noiembrie a.c., cu unanimitate de voturi de către membrii Consiliului General al Primăriei Municipiului București. Este un proiect ce se adresează elevilor claselor V-VIII, din unitățile de învățământ gimnazial, de pe raza Municipiului București.

„Primăria Copiilor” promovează implicarea civică și conștientizarea drepturilor și obligațiilor copiilor ca parte activă a comunității, cu implicarea cadrelor didactice. Astfel, în rândul unităților școlare se vor organiza consilii locale la nivel de clase și de școli, precum și consiliu municipal la nivel de Capitală, structuri formate din reprezentați aleși democratic la nivel de clase, școli și municipiu, primar al Capitalei și 6 viceprimari de Capitală. Concret, structurile consultative ale Primăriei Copiilor vor exersa procesele democratice prin exprimarea așteptărilor, a nevoilor și, totodată, prin propunerea soluțiilor, sub formă de proiecte.

Proiectul se încadrează în Strategia Națională în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020, ce se referă la crearea de către autoritățile publice locale, a unui mecanism de coordonare privind articularea relației tineri/elevi – administrație publică. Metodologia de lucru și finanțarea proiectului va fi asigurată din bugetul anual al Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului General, a fost aprobat și un al doilea proiect al gruplui consilierilor ALDE, alcătuit din viceprimarul Capitalei Tomnița Florescu, precum și din consilierii generali Claudiu Daniel Catana, Tudor-Tim Ionescu și Ion Valentin Voicu, care se referă la atribuirea denumirii de Piaţa Radu – Anton Câmpeanu (om politic liberal, n.1922 – d.2016) spaţiului public situat la intersecţia dintre Calea Griviţei și Calea Victoriei, din Sectorul 1.  Consilierii generali ALDE au dorit ca acest nume-emblemă al liberalismului românesc să fie cinstit prin atribuirea numelui marelui om politic Radu-Anton Câmpeanu, unui spațiu public din centrul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *