Primăria oferă mii de cadouri dulci copiilor slătineni, de sărbători

Copiii vor primi cadouri de la Moş Nicolae şi Moş Crăciun, în urma derulării a două programe de către Primăria municipiului Slatina, înscrierile pentru a participa la acestea fiind în toi.
Primul dintre proiecte este „Povestea lui Moş Nicolae” şi se adresează preşcolarilor din toate creşele şi grădiniţele slătinene. Autorităţile locale au pregătit nu mai puţin de 2.435 pachete cu diverse sortimente de dulciuri pentru cei mici, iar reprezentanţii unităţilor de învăţământ preşcolar se pot înscrie începând de miercuri, 7 noiembrie, şi până pe 15 noiembrie, pentru a participa la acest program. Darurile vor ajunge la preşcolari chiar pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, după ce cu o zi înainte acestea vor fi ridicate de la sediul Primăriei Slatina.
„Desaga lu’ Moş Crăciun” este cel de-al doilea program dedicat copiilor, beneficiari fiind preşcolarii şi şcolarii până la clasa a III-a din toate grădiniţele şi şcolile gimnaziale slătinene. Participanţii la acest proiect se pot înscrie începând de săptămâna viitoare, din data de 15 noiembrie, şi până pe 28 noiembrie. Din partea fiecărei unităţi de învăţământ preşcolar şi gimnazial sunt acceptaţi maximum 120 de copii. În total, 2.300 de preşcolari şi elevi sunt aşteptaţi în perioada 10 – 20 decembrie la sediul Primăriei Slatina pentru a susţine un frumos program artistic de colinde în faţa angajaţilor administraţiei locale, iar la final îl vor întâlni pe Moş Crăciun şi vor primi cadouri de la el.
„«Povestea lui Moş Nicolae» este o acţiune a sărbătorilor de iarnă, care a fost probată de cosilierii locali, conform programului nostru cultural pe anul 2018, se adresează doar copiilor preşcolari din creşe şi din grădiniţe, iar de acesta vor beneficia peste 2.400 de copii. Şi «Desaga lui Moş Crăciun» este tot o acţiune a sărbătorilor de iarnă, iniţiată de Primăria Slatina şi aprobată în Consiliul Local, conform programului nostru cultural din acest an. Acesta se adresează doar copiilor colindători care vin şi colindă la Primărie, aşa cum sunt obiceiurile iernii, vorbim de 2.300 de preşcolari şi şcolari până la clasa a III-a”, a spus Gigi Vîlceleanu, viceprimarul Slatina.
Dacă pentru „Povestea lui Moş Nicolae” Primăria a alocat de la bugetul local suma de 59.000 lei, pentru „Desaga lu’ Moş Crăciun” s-au alocat 95.000 lei.

continuare… .

Sursa | Eveniment de Olt | EVDO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *