Principesa Margareta va participa, joi, la lansarea unei cărți pentru copii și tineri care îi este dedicată

Volumul pentru copii și tineri “Margareta a României. O Principesă în serviciul țării regăsite”, scris de Adrian Cioroianu și ilustrat de Yanna Zosmer, apărut la Curtea Veche Publishing, va fi lansat joi, de la ora 18,00, în prezența Principesei Moștenitoare, la Ceainăria Cărturești Verona.

327d50a6-53ff-4ebc-8e5d-30264269afea

“Citind ‘Margareta a României. O Principesă în serviciul țării regăsite’, copiii și tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel și că destinul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta nu seamănă cu viața de basm a altor prinți și prințese, deși părinții săi erau capete încoronate. În anul nașterii sale, Regele Mihai și Regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiți să rămână departe de țara lor”, precizează Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, “cititorii vor avea surpriza de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roșie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia și Maria și care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor și merg la piață să vândă produse din grădină”.

“Principesa a crescut păstrându-și firea pozitivă, principiile de viață și încrederea neștirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecție de viață: și-a iubit părinții și bunicii, a învățat mai multe limbi și a călătorit în întreaga lume, înainte de a-și regăsi propria țară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viață”, se menționează în comunicat.

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe, accesul publicului și al presei fiind liber.

Colecția “Regii și Reginele noastre”, proiect inițiat de Curtea Veche Publishing, prezintă pe înțelesul copiilor și tinerilor destinele regilor și reginelor României într-o colecție frumos ilustrată. Au mai apărut volumele “Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor”, de Adrian Cioroianu și Andrei Radu, cu ilustrații de Alexandra Măzgăreanu, “Maria a României. Regina care a iubit viața și patria”, de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, cu ilustrații de Mihai Alexandru Mihail, și “Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate și credință”, de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, cu ilustrații de Răzvan Dumitru.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/18/principesa-margareta-va-participa-joi-la-lansarea-unei-carti-pentru-copii-si-tineri-care-ii-este-dedicata-09-57-58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *