Prințul Mohammed bin Salman ar fi piratat telefonul lui Jeff Bezos, cu câteva luni înainte de uciderea lui Jamal Khashoggi

Telefonul miliardarului Jeff Bezos, patronul Amazon, ar fi fost piratat în 2018, în urma unui mesaj WhatsApp a fost trimis de pe contul personal al prințului saudit Mohammed bin Salman, potrivit unor surse citate de The Guardian. S-a întâmplat cu 5 luni înainte de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Mesajul criptat primit de pe numărul folosit de Mohammed bin Salman se pare că a inclus un fișier malware care a infiltrat telefonul lui Bezos, pe atunci cel mai bogat om din lume, arată rezultatele unei investigații digitale.

Potrivit acesteia, este „extrem de probabil” ca piratarea telefonului să fi fost făcută cu ajutorul unui fișier video infectat trimis din contul moștenitorului saudit lui Bezos, proprietarul Washington Post.

Cei doi au avut un schimb de mesaje pe WhatsApp, după care, în 1 mai 2018, a fost trimis acest fișier nesolicitat, potrivit unor surselor citate de The Guardian.

O cantitate mare de date a fost extrasă de pe telefonul lui Bezos în câteva ore, potrivit unei persoane apropiate investigației. Acestea nu au precizat însă ce date au fost luate din telefon sau cum au fost ele folosite.

Dezvăluirea ar putea ridica întrebări dificile cu privire la circumstanțele în care tabloidul american The National Enquirer a publicat detalii intime despre viața privată a lui Bezos – inclusiv SMS-uri – nouă luni mai târziu. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care telefonul lui Bezos a fost supus unei investigații digitale.

De asemenea, dezvăluirea ar putea pune noi întrebări cu privire la ce făceau prințul MBS și apropiații săi în lunile anterioare uciderii jurnalistului Washington Post Jamal Khashoggi.

Jurnalistul, un cunoscut critic al guvernului saudit, a fost ucis în octombrie 2018, la scurt timp după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, pentru reînnoirea vizei. El ar fi fost ucis de către o echipă de agenți saudiți.

5 persoane au fost condamnate la moarte și alte 3 la închisoare în acest caz, în decembrie 2019.

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a fost indicat ca fiind cel care ar fi ordonat uciderea jurnalistului, însă a negat vehement orice acuzație.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *