Noutăți

Prioritatile directorilor financiari din Romania in 2018: de la lupta pentru talente, la automatizare


Sondajul de opinie, realizat de KPMG in Romania in randul directorilor financiari, prezinta prioritatile si ingrijorarile acestora pentru anul 2018. Aproape trei sferturi dintre respondenti considera ca tehnologia invechita este o piedica in calea profitabilitatii, astfel incat 9 din 10 directori financiari estimeaza, in aceste conditii, o crestere a costurilor cu tehnologia. Aceasta pare sa ocupe un loc prioritar in programul de investitii al companiilor din Romania, 25% dintre respondenti investind intre 100.000 de euro si 500.000 de euro, iar 37% peste 500.000 de euro.

Mediul de afaceri din ce in ce mai complex este o provocare pentru directorii financiari, care au ca prioritate stimularea inovatiei si luarea unor decizii indraznete cu privire la viitor. Sondajul realizat de KPMG in Romania arata ca rolul directorilor financiari trece prin schimbari semnificative. Activitatea lor nu se mai rezuma la controlul cifrelor, ci presupune abilitati analitice complexe, abilitati operationale si implicare in definirea strategiei de afaceri a organizatiei

Cezar Furtuna, Partener Coordonator al Departamentului de Audit pentru KPMG in Romania

Integrarea noilor tehnologii in strategia companiei are rolul de a eficientiza procesele operationale, in conditiile in care mentinerea rentabilitatii reprezinta una dinte prioritatile principale ale directorilor financiari. Dupa cum indica rezultatele acestui sondaj, dezvoltarea unei strategii coerente de afaceri este afectata, printre altele, si de sistemul fiscal, caracterizat prin schimbari dese, impredictibile si reguli interpretabile. In plus, rezultatele sondajului mai scot in evidenta si alte ingrijorari ale directorilor financiari, cum ar fi majorarea costurilor cu forta de munca, dificultatile de atragere si retinere a talentelor, la care se adauga o complexitate in crestere a reglementarilor.

Sursa foto: Shutterstock

continuare… .

Sursa | Wall Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *