Procesiune cu relicva și icoana Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, organizată duminică în Capitală

O procesiune cu relicva și icoana Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi organizată duminică în Capitală, informează un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București transmis AGERPRES.

f6c0e2d1-5733-4dd5-9158-a52fd41914a5

La procesiune, care are loc în ziua sărbătorii liturgice a Sfântului Papă, vor participa Miguel Maury Buendía — nunțiu apostolic în România, Cornel Damian — episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Mihai Frățilă — episcop al Episcopiei Greco-Catolice “Sf. Vasile cel Mare” din București, precum și mii de credincioși și preoți roano-catolici și greco-catolici din Capitală și împrejurimi.

Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice. Credincioșii, călugării și călugărițele, ministranții, preoții și episcopii se vor reuni la monument la ora 14,00. După un moment de rugăciune, în jurul orei 14,30 se va porni spre Catedrala Sfântul Iosif unde, în jurul orei 15,00, va fi celebrată o liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Relicva constă în câteva picături de sânge ale Sfântului Papă și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București la 19 mai 2011 de cardinalul Stanisław Dziwisz, actualmente arhiepiscop emerit de Cracovia (Polonia), fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea.

Karol Wojtyła (Papa Ioan Paul al II-lea) s-a născut la 18 mai 1920 la Wadowice, în Polonia. A fost hirotonit preot la 1 noiembrie 1946, iar la 28 septembrie 1958 a fost consacrat episcop. Papa Paul al VI-lea l-a făcut cardinal în 1967. Wojtyła a fost ales papă în conclavul din octombrie 1978, luându-și numele Ioan Paul al II-lea. A murit la 2 aprilie 2005 la Vatican. Procesul său de beatificare a fost deschis, în mod excepțional, la 28 iunie același an iar Papa Francisc l-a declarat sfânt la 27 aprilie 2014.

În 1999, Ioan Paul al II-lea a venit în România, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă.

Traficul rutier se va restricționa duminică, 22 octombrie, între orele 14,00 — 16,00, pe Strada Pictor Stahi, între Bulevardul Schitu Măgureanu și Strada Știrbei Vodă, pentru a permite organizarea acestei procesiuni religioase, la care se estimează că vor participa aproximativ 1.500 de credincioși.

Potrivit Brigăzii rutiere a Capitalei, între orele 14,30 — 15,15 participanții se vor deplasa pe traseul Strada Schitu Măgureanu — Strada Știrbei Vodă — Strada Luterană — Strada General Berthlot — Catedrala Sfântul Iosif.

Deplasarea pe traseul procesiunii se va face pe banda I de circulație.

Polițiștii solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Pietonii au obligația să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric și să nu se deplaseze ori să staționeze pe partea carosabilă.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/22/procesiune-cu-relicva-si-icoana-sfantului-papa-ioan-paul-al-ii-lea-organizata-duminica-in-capitala-10-00-32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *