Procesul de destituire împotriva lui Donald Trump din Senatul american va începe în 21 ianuarie

Procesul pentru destituirea preşedintelui Donald Trump va începe, probabil, în 21 ianuarie, a declarat marţi liderul majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Etape preliminare”, precum depunerea jurământului senatorilor în faţa şefului Curţii Supreme însărcinată să supervizeze dezbaterile, ar putea avea loc de la sfârşitul acestei săptămâni, a precizat el în timpul unei conferinţe de presă.

Camera Reprezentanţilor va vota miercuri trimiterea către Senat a articolelor de impeachment pentru începerea procesului politic împotriva preşedintelui Donald Trump.

Procesul politic împotriva lui Trump se desfăşoară în Senat, unde, spre deosebire de Camera Reprezentanţilor, republicanii au majoritate. E nevoie de o majoritate de două treimi care să voteze pentru condamnarea lui Trump pentru ca acesta să fie demis din funcţie. În cazul improbabil în care acest lucru se va întâmpla, funcţia de preşedinte al SUA va reveni lui Mike Pence, actualul vicepreşedinte, pentru restul de mandat care expiră în ianuarie 2021. 

Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor a SUA a reţinut luna trecută două capete de acuzare împotriva preşedintelui Trump în cadrul procedurii de impeachment (punere sub acuzare), respectiv abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului în scandalul legat de presiunile pe care liderul de la Casa Albă le-ar fi exercitat asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind unul dintre posibilii săi contracandidaţi la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *