Procuratura a venit cu o reacție oficială după reținerea lui Stoianoglo

Procuratura a venit cu o reacție oficială după reținerea lui Stoianoglo

Pînă în prezent, în Republica Moldova nu au mai existat precedente de începere a urmăririi penale în privința unui Procuror General în exercițiu, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Acest lucru determină multiple percepții confuze ale evenimentelor care au loc, se mai spune în declarație.

“Înțelegem că schimbările în Procuratură sunt așteptate de către societate și se dorește implementarea lor cît mai rapidă, totodată, aceste schimbări trebuie să fie însoțite de obligația de a respecta legislația în vigoare.

În același timp, conform regulilor unui proces judiciar contradictoriu, fiecare din părțile participante în prezentul proces penal susțin că sunt deținătorii adevărului și corectitudinii.

Considerăm necesar de a informa publicul, că în conformitate cu prevederile art. 270 alin. (7) din Codul de procedură penală, urmărirea penală în privința Procurorului General a fost pornită de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Totodată, avînd în vedere complexitatea și rezonanța socială a cazului, pentru a acorda asistența necesară procurorului de caz, prin ordonanța Procurorului General a fost format din procurori un grup de urmărire penală, care este condus de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor”, se mai arată în comunicat.

Procuratura mai informează că societatea va fi informată constant în privința evoluției acestui caz.

“În același timp, dorim să menționăm, că în raport cu această cauză penală și în virtutea competențelor care îi sunt atribuite de lege, Procurorul General interimar nu are competența de a efectua sau conduce urmărirea penală în această cauză penală, revenindu-i în schimb competența de a asigura pentru procurorul desemnat de CSP condițiile necesare pentru efectuare unei investigații complete, obiective și în condiții legale.

În contextul celor menționate, în ceea ce privește evoluția acestei cauzei penale, comunicarea cu publicul va fi realizată de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor, care conduce activitatea grupului de urmărire penală”.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/procuratura-a-venit-cu-o-reactie-oficiala-dupa-retinerea-lui-stoianoglo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *