Produsele agricole moldovenești ar putea ajunge mai ușor pe piața polonă

Produsele agricole moldovenești ar putea ajunge mai ușor pe piața polonă

Natalia Gavrilița și ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomey Zhdanyuk, au discutat oportunitățile de dezvoltare a cooperării moldo-polone, în cadrul unei întrevederi la Guvern, transmite Noi.md.

Șefa Cabinetului de miniștri a apreciat că Republica Moldova este una dintre țările care beneficiază în mod prioritar de asistența Poloniei în diferite domenii, inclusiv integrarea europeană, securitatea regională, economică ș.a. Natalia Gavrilița a salutat, în special, numirea unui reprezentant special al Președintelui Poloniei pentru relațiile cu Republica Moldova.

„Guvernul de la Chișinău este determinat să întreprindă toate acțiunile necesare pentru a avansa în implementarea Acordului de Asociere cu UE, urmărind scopul principal de integrare europeană. Mizăm în continuare pe suportul Poloniei în realizarea unui set ambițios de proiecte care vor apropia Republica Moldova de UE”, a spus Natalia Gavrilița.

În ceea ce privește cooperarea economică, părțile au exprimat deschiderea pentru diversificarea produselor agricole moldovenești pe piața polonă, precum și identificarea oportunităților de creștere a investițiilor polone în Republica Moldova.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/produsele-agricole-moldovenesti-ar-putea-ajunge-mai-usor-pe-piata-polona

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *