Prof.dr.ing. Anton Anton, deputat ALDE: Educația este o activitate permanentă atât a tinerei generații, cât și a tuturor celor care sunt angrenați în activități productive

Suntem într-o epocă în care societatea şi economia se bazează pe cunoaştere. Ţările care performează sunt ţările care au sisteme de învăţământ performante şi care sunt capabile să genereze activităţi cu valoare adăugată importantă.

România are nevoie de oameni pregătiți, apți să răspundă schimbărilor permanente de pe piaţa forţei de muncă. Educația este o activitate permanentă atât a tinerei generații, cât și a tuturor celor care sunt angrenați în activități productive.  Tânăra generaţie trebuie să reprezinte finalitatea oricărui plan ce ţine de educaţie și ei i se adresează, în primul rând, toate eforturile noastre de îmbunătățire a sistemului de educație și de creștere a atractivității acestuia.

Educaţia este unul dintre domeniile prioritare pentru ALDE, acolo unde în perioada următoare avem nevoie de investiţii consistente. Cred că orice leu investit sau euro investit în educaţie este un leu sau un euro nu numai bine investit, dar și extrem de eficient investit. Sunt lucruri pe care trebuie să le facem, lucruri pe care le putem face doar împreună, elevi, studenți, profesori, părinţi, autorităţi locale, guvern.

Astăzi, de Ziua Educației, vă doresc doamnelor și domnilor învățători și profesori, dragi elevi și studenți multă sănătate, putere de muncă și să aveți puterea de a rămâne la fel de devotați profesiei și comunității. La mulți ani!

 

Anton Anton prof.dr.ing.,

deputat în Parlamentul României

membru al Academiei de Științe Tehnice

membru al Academiei de Științe și Arte Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *