Protest în fața Parlamentului. Doi protestatari susțin că un deputat i-a lovit cu mașina. Deputatul PSD: Au sărit pe mașină și au început să dea cu pumnii și picioarele

UPDATE: Pe Facebook a apărut o înregistrare video cu un autoturism care încerca să iasă din curtea Parlamentului și care a fost blocat, pentru puțin timp, pe stradă, de câțiva protestatari. La solicitarea jandarmilor, oamenii au revenit pe trotuar.

Un alt incident a avut loc în timpul protestelor. Doi protestatari susțin că au fost loviți de un deputat cu mașina. Cei trei au mers la sediul poliției și dau declarații. 

Este vorba despre deputatul PSD, Terea Ioan, care a declarat la Antena 3: “Protestatarii au sărit pe mașină și au început să dea cu pumnii și picioarele în mașină, eu am plecat, unul s-a agățat de mașină. Se văd urmele de picioare pe mașină. Am fost testat de poliție cu etilotestul și rezultatul a ieșit negativ. Eu am un BMW, seria 7 de culoare maro.”. 

Imaginile de mai jos sunt din alt moment al protestului. 

În această înregistrare apare deputatul PSD din Brașov, Mihai Valentin Popa, în a cărui declarație de avere puteți vedea și automobilul Jaguar XF.

UPDATE: Dezbaterile din Camera Deputaților s-au încheiat. Parlamentarii USR le mulțumesc celor care au ieșit în această seară în stradă.

UPDATE: Sute de oameni protestează în Cluj-Napoca. Aceștia scandează „Justiție, nu corupție!”, „Nu cedăm, nu capitulăm!”, „Nu vrem să fim o nație de hoți!”, „DNA să vină să vă ia!” și au afișat bannere pe care au scris „Vă jucați cu focul! În curând mămăliga va exploda!”, „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie!”, potrivit Actual de Cluj. Manifestanții se îndreptau către sediul prefecturii.

UPDATE: Sunt aproape 500 de protestatari acum în fața Parlamentului, au fost și momente mai tensionate și incidente între protestatari și jandarmi, după ce câțiva dintre protestatari au încercat să blocheze circulația rutieră.

UPDATE: Aproximativ 100 de oameni protestează în fața Palatului Parlamentului, în timp ce în Camera Deputaților este votat înainte proiectul controversat legii care schimbă statutul magistraților. Manifestanţii adunaţi în Parcul Izvor huiduie, suflă în vuvuzele şi strigă lozinci împotriva Guvernului: “Hoţii”, “Justiţie, nu corupţie” şi “Dragnea la puşcărie”, scrie News.ro.

STIREA INIȚIALĂ:

Sub titlul „HAI La Parlament ! ACUM! #faraviolenta”, comunitatea Corupția ucide a anunțat organizarea, miercuri, la Parlament, a unui protest față de votul dat de deputații puterii pe legile justiției.

“Hai în stradă! Apărăm democraţia! În acest moment, legile Justiţiei sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului. Ne vedem la Parlament!”, au scris organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *