Puternicul taifun Lan se apropie de principala insulă a Japoniei în ziua alegerilor

Puternicul taifun Lan se apropie duminică de principala insulă a Japoniei, aducând ploi abundente și risc de alunecări de teren în această zi marcată de alegeri legislative, relatează EFE.

4d213c5e-8326-4f95-8e57-0b400f5d3228

Taifunul “foarte puternic” ar putea atinge uscatul pe coasta pacifică a insulei Honshu, unde se află Tokyo, la primele ore ale zilei de luni, potrivit Agenției Meteorologică a Japoniei (JMA).

În sudul Japoniei, taifunul a adus deja duminică dimineața ploi torențiale și rafale de vânt de până la 252 de km/h.

În Japonia sunt organizate alegeri legislative anticipate, existând temerea ca actualele condiții meteo nefavorabile să afecteze participarea la urne, care deja la alegerile din 2014 a scăzut la minimumul istoric de 52,6 la sută.

Un birou electoral din prefectura Kochi, de pe insula Shikoku, a fost nevoit să deschidă secția de votare cu 20 de minute întârziere din cauza alunecărilor de teren care au împiedicat accesul alegătorilor.

Vineri, JMA a făcut o recomandare neobișnuită cetățenilor să voteze în mod anticipat de teamă ca ziua electorală să fie afectată de “vânturi, ploi și valuri” puternice, care ar putea provoca alunecări de teren și viituri de amploare.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/22/puternicul-taifun-lan-se-apropie-de-principala-insula-a-japoniei-in-ziua-alegerilor-10-31-33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *