Putin a avut o amplă discuție telefonică cu Tokaev

Putin a avut o amplă discuție telefonică cu Tokaev

La 8 ianuarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o lungă discuție telefonică cu președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev.

„Președintele Kazahstanului a informat în detaliu despre situația din țară, menționînd că aceasta se îndreaptă spre stabilizare”, se arată într-o declarație pe site-ul Kremlinului, transmite Noi.md.

De asemenea, Tokayev a mulțumit partenerilor din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO, din care fac parte Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Armenia, Belarus și Rusia) pentru asistență.

Președinții au făcut un schimb de opinii cu privire la măsurile luate pentru restabilirea ordinii în Kazahstan.

„Potrivit lui Kassym-Jomart Tokayev, la etapa actuală este nevoie de o discuție comună între liderii statelor membre CSTO. În acest sens, el se referă la inițiativa de a organiza o conferință video a Consiliului colectiv de securitate CSTO în zilele următoare sub președinția Republicii Armenia în calitate de președinte actual al organizației”, se arată în mesaj.

Putin a susținut această inițiativă. Părțile au convenit să „mențină un contact permanent.”

După cum a declarat ulterior purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, data întîlnirii nu a fost deocamdată stabilită.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/putin-a-avut-o-ampla-discutie-telefonica-cu-tokaev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *