Putin și Erdogan au discutat telefonic despre situația din Siria și relațiile economice bilaterale

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întâlnire ce va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citând un comunicat emis sâmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

44260e83-d675-41da-9e2b-6ab8844c44a9

Cei doi președinți au discutat despre eforturile comune din cadrului procesului de la Astana, inclusiv pentru crearea de ‘zone de dezescaladare’ în Siria, precum și despre coordonarea ulterioară în vederea rezolvării situației din Siria, arată comunicatul.

Negocierile de la Astana sunt mediate de Rusia, Turcia și Iran. La mijlocul lunii septembrie, cele trei state au convenit să desfășoare observatori la marginea unei zone de dezescaladare în provincia nordică siriană Idlib, controlată în mare parte de islamiști.

În aceeași convorbire, Putin și Erdogan au afirmat că acordurile convenite între Rusia și Turcia în septembrie, la Ankara, au fost puse în aplicare cu succes, mai ales în ce privește relațiile comerciale și economice.

‘Per ansamblu, discuția s-a purtat pe un ton de afaceri și constructiv, îndreptat spre întărirea cooperării bilaterale și a interacțiunii cu privire la agenda regională’, adaugă Kremlinul în comunicatul citat.

AGERPRES/(AS — editor: Irina Cristea, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/21/putin-si-erdogan-au-discutat-telefonic-despre-situatia-din-siria-si-relatiile-economice-bilaterale-15-02-10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *