RAR: Avem o lupta apriga cu masinile inmatriculate in Bulgaria – care sunt neregulile

Registrul Auto Roman are o “lupta apriga” cu vehiculele inmatriculate in Bulgaria, a caror certificare tehnica este de multe ori “lamentabila si indoielnica”, a declarat, marti, Flaviu Campeanu, director tehnic la RAR, intr-o conferinta de specialitate.

“Avem o lupta apriga, pe care nu v-o ascund, cu vehiculele inmatriculate in Bulgaria, a caror certificare tehnica este de multe ori lamentabila si indoielnica. Nu este nimic de ascuns in treaba asta si o spun fara niciun fel de retinere”, a declarat Campeanu.

Potrivit acestuia, o alta “problema majora” o constituie circulatia vehiculelor cu volan pe dreapta si inmatricularea lor in Romania.

“O alta problema majora, pe care sincer, in momentul prezent, avand in vedere abordarea Uniunii Europene, nu stim cum sa o abordam, este circulatia vehiculelor cu volan pe dreapta si inmatricularea lor in Romania.

Este mai putin periculos la nivel de autoturism, deci vehiculul micut, dar, incepand de la 5 tone in sus, cel putin la structura rutiera pe care o avem noi, este un real pericol acest tip de autovehicul la circulatia frecventa prin Romania. Circulatia in trecere nu are relevanta”, a explicat Campeanu.

Potrivit acestuia, echipajele RAR nu pot face controale decat impreuna cu Politia, iar atunci cand politistul are suspiciuni cu privire la starea tehnica a unei masini o poate opri, iar expertii RAR se ocupa de verificarea tehnica.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/rar-avem-o-lupta-apriga-cu-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-care-sunt-neregulile-1309997

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *