Raytheon a înaintat Poloniei oferta de offset pentru bateriile sol-aer Patriot

Grupul american Raytheon a anunțat vineri că a înaintat Poloniei oferta sa de compensație industrială (offset) și de transfer de tehnologii legată de o eventuală achiziție de baterii sol-air Patriot, un contract estimat la circa 7 miliarde de euro, transmite AFP.

186a6ecf-4cb3-42d8-84f7-30aa01f6c784

Sursa foto: Raytheon / Facebook

‘La 13 octombrie, compania Raytheon a transmis o ofertă guvernului polonez. Oferta noastră cuprinde descrieri precise ale proiectului și scrisori de intenție cu destinatarii transferului de tehnologii’, în principal companiile legate de PGZ, holdingul polonez de stat din industria de apărare, indică un comunicat al grupului american, citat de agenția poloneză PAP.

Aceste înțelegeri ‘vor permite crearea unui număr important de locuri de muncă’, se menționează în comunicat.

Conform unui memorandum de înțelegere semnat la începutul lunii iulie, guvernul american a dat undă verde vânzării către Polonia de baterii sol-air Patriot.

Prima livrarea ar putea avea loc în 2022 și ar consta din două baterii, echipate cu sistemul de comandă IBCS (Integrated Air and Missile Defense Battle Command System) de același nivel cu cel utilizat de armata americană. Primele două baterii nu vor avea însă în dotare radare de 360 de grade, care vor fi livrate ulterior.

Polonia a anunțat în ianuarie marile linii ale programului său de achiziții de armamente în 2017, care mai include, pe lângă sisteme de apărare antiaeriană, și submarine, elicoptere și, probabil, un ‘număr important’ de avioane de luptă F-16, în contextul consolidării flancului estic al NATO.

Experții sunt de părere totuși că aceste achiziții ar putea fi amânate cu mai mulți ani.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/20/raytheon-a-inaintat-poloniei-oferta-de-offset-pentru-bateriile-sol-aer-patriot-17-01-33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *