Războiul Puterii cu “statul paralel” paralizează Justiţia. Dosare inclusiv de omoruri, grav afectate

În timp ce parlamentarii puterii se zbat să anuleze efectele OUG6/2016, act normativ ce a permis formarea echipelor mixte şi posibilitatea folosirii infrastructurii SRI pentru anchete, procurorii atrag atenţia că nu îşi mai pot face treaba, pentru că au fost lăsaţi fără resurse. În războiul ei cu DNA şi Parchetul General, actuala Putere a adus parchetele din ţară în pragul blocajului, relatează ziare.com

Astfel, potrivit lui Claudiu Sandu, procuror cu mare experienţă, seful Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi al Asociaţiei Procurorilor din Braşov, s-a ajuns în punctul în care “după ce au pierdut zile şi nopţi la muncă în dosare cu implicaţii serioase în mediul de afaceri şi politic, după 15 ani de carieră, sunt procurori aduşi în situaţia să se gândească dacă pentru ei şi copiii lor nu e mai bine să părăsească România.”

Ceea ce îi împinge pe procurori în afara carierei, poate chiar a ţării, este în primul rând faptul că nu îşi mai pot face treaba, pentru că au fost lăsaţi fără resurse. Pe de-o parte, este vorba despre lipsa mijloacelor tehnice. Decizia CCR care a interzis colaborarea cu SRI a lăsat multe dosare în imposibilitatea de a fi lucrate, susţine procurorul Sandu. Şi nu e vorba doar despre cazuri de corupţie ci şi despre infracţiuni comise cu violenţă, inclusiv omoruri, despre macro-criminalitatea economică, cum ar fi evaziunea fiscală şi spălarea de bani.

În timpul colaborării cu SRI, lucrurile mergeau altfel: “am găsit o victimă a unui omor, de exemplu, la faţa locului a ajuns o echipă formată din procuror, poliţist şi criminalist, după primele verificări am ajuns la concluzia că avem un suspect şi un număr de telefon, am emis o ordonanţă de localizare şi interceptare a numărului pentru 48 de ore, am dat ordonanţa în lucru la SRI.

Întreaga noapte cineva de acolo mi-a comunicat informaţii despre localizarea acelui număr, aşa că dimineaţă am putut să ridicăm suspectul şi să-l aducem la audieri. În activitatea oricărui parchet asemenea situaţii sunt multiple”, a explicat procurorul.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *