Războiul Toader-Lazăr. Procurorul General răspunde la acuzaţiile ministrului Justiţiei

Procurorul General, Augustin Lazăr, îi răspunde lui Tudorel Toader, după ce acesta l-a acuzat că a răsplătit cu funcţii oamenii care l-au ajutat în carieră. Mai exact, ministrul Justiţiei a susţinut joi seara, într-o intervenţie la Antena 3, că Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general şi că le-a adus la Parchetul General pe cele trei procuroare care au făcut un control la Ministerul Public, control finalizat cu un raport favorabil.

Potrivit Parchetului, echipa de control de la IJ a fost formată din 7 inspectori, nu din 3, cum a susţinut Tudorel Toader, iar secţia de procurori de la CSM a aprobat în unanimitate raportul Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că “activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă”.

Lazăr mai susţine că, într-adevăr, 2 procuroare din echipa de 7 au fost angajate la Parchetul General, însă acest lucru s-a produs ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire.

Redăm integral comunicatul Parchetului General:

“Biroul de informare şi relaţii publice, raportat la susţinerile ministrului justiţiei privind desfăşurarea activităţii la P.Î.C.C.J. de către trei doamne procuror care au efectuat anterior, în calitate de inspectori judiciari, un control al activităţii P.Î.C.C.J., este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 4 – 29 septembrie 2017, Inspecţia Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un control privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate.

Echipa de control a fost formată dintr-un număr de 7 inspectori.

Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot şi ministrul justiţiei, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că “activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă”.

Din echipa de inspectori, ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror şi-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secţiei pentru procurori într-o funcţie de conducere iar, cea de a doua, la data afirmaţiilor ministrului justiţiei, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J.”

“La un moment dat a făcut Inspecţia Judiciară verificări la Parchetul General – trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control”, a susţinut joi seara ministrul Justiţiei, la Antena 3.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *