Razii ale Inspectoratului Național de Securitate Publică: au fost amendați peste 100 de șoferi

Razii ale Inspectoratului Național de Securitate Publică: au fost amendați peste 100 de șoferi

Peste o sută de șoferi au fost pedepsiți în ajun pentru încălcarea regulilor circulației rutiere. În legătură cu sărbătorile, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a efectuat razii în toată țara. Cele mai frecvente încălcări sînt depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și acordare a priorității de trecere, precum și trecerea la culoarea roșie a semaforului.

Șoferii au fost verificați folosind aplicația e-data – un sistem automatizat de supraveghere a circulației rutiere. După introducerea numerelor de înmatriculare ale mașinii, se arată cîte și ce încălcări a comis șoferul, transmite Noi.md.

Șoferii au găsit diverse scuze. „Eu nu am încălcări, proprietarul a decedat, el a încălcat în septembrie, iar eu acum plătesc amendă! Aceasta nu este încălcarea mea, eu sînt șofer de Tir, am zero puncte, iar acum voi primi trei”.

„-Este ziuă, știți că trebuie să conduci cu faruri cu fază scurtă, acum dvs. conduceți cu fază lungă, de aceea ați fost oprit! „Mă scuzați, dar nu vă cred, eu nu am făcut așa ceva”.

Unii șoferi au fost amendați cu 600 de lei pentru geamuri întunecate.

„- Și cum pot scoate pelicula, pentru că nu eu am pus-o! – Fiecare țară are propriile reguli! – Nu sînt de acord, în țara în care noi trăim, este permis acest lucru! Dar dacă vreți să faceți acest lucru, faceți!”

„Operațiuni similare se desfășoară în întreaga țara. În perioada sărbătorilor de iarnă ele vor fi mai multe. Scopul nostru este să-i facem pe șoferi să fie mai responsabili, astfel încît să conducă respectînd regulile circulației rutiere”, a declarat Anna Chiseliță, ofițer de presă al INSP.

Potrivit datelor poliției, într-o singură zi au fost verificați peste 700 de șoferi.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/razii-ale-inspectoratului-national-de-securitate-publica-au-fost-amendati-peste-100-de-soferi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *