Record mondial: cea mai ridicată temperatură în timpul unei ploi a fost înregistrată în California

Vremea a atins noi extreme la sfârșitul lunii trecute în sudul Californiei, unde a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură în timpul unei ploi, de 48.3 grade Celsius.

Evenimentul a fost înregistrat pe 24 iulie în orașul Imperial din sudul Californiei, fiind un nou record mondial. Precipitațiile nu au loc de obicei la temperaturi de peste 38 de grade Celsius.

Jeff Masters, meteorolog și co-fondator al Weather Underground, a scris într-o postare pe blog că fenomenul a fost înregistrat la 15:53 ora locală și a continuat timp de patru ore.

„Majoritatea ploii s-a evaporat pentru că umiditatea era doar 11-15 la sută în timpul precipitațiilor, și doar o cantitate mică de precipitații a fost detectată în indicatorul de ploaie. Cu toate acestea, ploaia de pe 24 iulie la 119 grade Farhenheit în Imperial a stabilit un nou record pentru cea mai fierbinte ploaie din istoria lumii.”, a scris Masters.

El a adăugat că fenomenul a avut loc din cauza unui flux de umiditate produs de musonul din sud-vestul Statelor Unite ale Americii, care are loc datorită diferenței de temperatură între deșertul fierbinte și zonele oceanice mai reci din sud care înconjoară Mexicul.

Fenomenele meteo extreme, tot mai dese în Europa

Recordul precedent pentru cea mai caldă ploaie a fost stabilit tot în California, pe 13 august 2012, când precipitațiile au căzut în timpul unei temperaturi de 47.7 grade Celsius.

În această vară au fost doborâte zeci de recorduri de temperaturi pozitive în mai multe regiuni ale lumii. În Africa a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură de până acum, 51.3 grade Celsius, în orașul Ouargla din Algeria.

În Asia au fost înregistrate temperaturi record în Pyongyang (37.8C) și Seoul (39.4C), precum și în orașul Kumagaya din Japonia (41.1C).

Green Report Shop Transport ECO

În Europa, au fost înregistrate temperaturi record în Cercul Arctic, precum și în mai multe regiuni ale Europei de Vest și de Nord.

În America de Nord, temperaturile din Montreal au atins un nou record de 36.6C, cauzând cel puțin 70 de decese în provincia Quebec.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *