Rectificarea bugetara: 200 de milioane de lei pentru referendumul pentru redefinirea familiei si inlaturarea efectelor calamitatilor

Ministerului Finantelor Publice a publicat proiectul primei rectificari bugetare din acest an, ce urmeaza sa fie adoptata in jurul datei de 20 august.

Printre proiectele care primesc bani se numara si referendumul pentru familia traditionala, indelung promovat si amanat de Liviu Dragnea.

Astfel Finantele primesc 1.278,8 milioane lei din care:

  • 765,5 milioane de lei pentru contributia Romaniei la bugetul U.E.,
  • 240 milioane lei pentru schemele de ajutor de stat pentru investitii si rambursarea accizei la carburanti pentru transportatori,
  • 200 milioane lei la Fondul de rezerva bugetara din care se va asigura finantarea referendumului pentru redefinirea familiei si a sumelor necesare inlaturarii efectelor calamitatilor;
  • 580,7 milioane lei, in principal pentru plata despagubirilor acordate in baza legilor de restituire a proprietatilor, pentru cheltuieli de investitii in infrastructura IT si dotarea ANAF, precum si pentru participarea Romaniei la capitalul Bancii Asiatice pentru Investitii in Infrastructura;

Camera Deputatilor a adoptat in mai 2017 initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, semnata de 3 milioane de cetateni. Initiativa cetateneasca a fost depusa, in Parlament, de Coalitia pentru Familie.

Acum, Constitutia prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti.

Liviu Dragnea a spus de multe ori ca sustine familia traditionala si va vota pentru ea la referendum.

“Pozitia mea si a PSD este cea de anul trecut. Sustinem aceasta modificare: casatoria intre un barbat si o femeie este temelia unei familii”, declara liderul PSD inainte de Paste, atunci cand se si spunea ca mitingul, care intr-un final a fost impotriva abuzurilor statului paralel, ar putea fi organizat pentru cauza referendumului.

In ce priveste rectificarea bugetara, aceasta a atras numeroase critici, de la Cotroceni lansandu-se chiar acuzatia de sabotaj.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *